800 SKS 146 ES
Lightest. Strongest. Most Flickable.
IGX 146 boggie Ideal Geometry Xover. En crossover-boggie med utmärkta egenskaper för både led och puder.
800 CLEANFIRE® H.O. MOTOR H.O. Motorn är utvecklad i kombination med den AXYS plattformen. Ett helt koncept av maximal prestanda. High Output motorn sitter där den ska och hjälper till att optimera balansen i chassiet..Läs mer.
Elektroniskt styrda avgasventiler i tre steg Elektroniskt styrda avgasventiler i tre steg ger skarpa gasrespons, jämn tomgång och bra bränsleekonomi. Den aktiva återkopplingen för avgasventilläget ger mer exakt bränsleinställning i olika situationer. Avgasventilerna förbättrar också förbränningen vilket leder till ökad hållbarhet och längre livslängd på motorn.
Elektronisk oljepump Den elektroniska oljepumpen stjäl ingen effekt via någon mekanisk vinkelväxel och levererar olja mer exakt och säkrare vilket ökar driftsäkerhet och livslängd på motorn. Den ser även till att minska trögheten i gashandtaget och kräver ingen justering.
Högeffektivt insug och avgassystem Hela motorpaketet andas bättre med ett effektivt insugssystem och ett avgassystem med högt flöde.
Vforce Reedventiler Vforce reedventiler ger ökad prestanda, gasrespons och hållbarhet.
Lättvikts vevaxel En lätt vevaxel ger mindre svängmassa samt bättre gasrespons och bättre acceleration. Designad och utvecklad specifikt för 800 H.O. Cleanfire motorn för ökad prestanda och hållbarhet.
Räfflade Kolvar Räfflade kolvar som är designade speciellt till 800 H.O. Cleanfire motorn för att öka hållbarheten och livslängd på motorn.
Serie 5.2 matta Serie 5.2 matta med en kamhöjd på 57 mm.
Kedjehus Det beprövade kedjehuset står för drivningen på våra SKS-modeller.
Walker Evans® Piggyback med justerbar kompression Piggyback-dämparen har en extern gasbehållare med skiljekolv och kompressionsjustering. Genom att enkelt vrida på “clicker-vredet” så reglerar man oljeflödet genom piggyback-behållaren vilket påverkar hårdheten på stötdämparen. Denna dämpare ger maximal prestanda under de tuffaste förhållanden till de mest krävande förarna.
En lätt skoter 800 SKS 146 är en lätt och vridstyv skoter. Den input du som förare ger levereras med maximal effektivitet till skotern som är enastående lätthanterad. Torr väger den 218.2 kg.
AXYS design AXYS™ har kompakta och slimmade sidokåpor som bidrar till att ge skotern bästa möjliga lutningsvinkel mot snön som lättare låter dig hålla din linje i de brantaste backarna.
Justerbar framvagn Framvagnens bredd är justerbar i spannet 99-104 cm.
A-armar i smidd aluminium Polaris driver utvecklingen framåt hela tiden och sedan 2016 ses för första gången A-Armar i smidd aluminium ljuset. Lättare och samtidigt ger de en optimal styrka. Denna konstruktion har använts i bilindustrin i många år.
POWDERTRAC™ HYBRID FOTSTEG Fotsteg med 56% öppen yta. Snön rensas effektivt bort och faller ner genom fotstegen istället för att packas uppe på. Fotstegen är breda och har en flack lutning framtill för att vara bekväm vid sittande körning och ge bättre kontroll när du står upp.
AXYS® PERFORMANCE SÄTE AXYS® Performance säte har en design som smalnar av i fronten för att ge större manövreringsförmåga.
- Sätet är lättare.
- Har bättre ergonomi och stabilitet.
- Överdraget har ett greppande material som hjälper till att hålla dig på plats.
LED strålkastare Skotrar byggda på AXYS plattformen har branschens första LED strålkastare som standard. Branschens bästa belysning:
- 80% ljusare än glödlampor.
- Vithet på färgtemperaturen är 5000 Kelvin, vilket är mycket nära dagssljus.
- Förbättrad hållbarhet. LED-belysningen håller livslängden ut på skotern.
- Halvljuset är alltid på, även när helljuset är aktiverat. Det där lilla ögonblicket av mörker då du skiftar från halv till helljus eller vice versa är alltså borta.
Burkrem Burkremmens design är mer ergonomisk och lägre för att förhindra att föraren slår i den vid körning i brant terräng. Burkremmen är tillverkad i ett slitstarkt polyuretanmaterial.
Polaris Message Center Instrumentering med 4.3” stor LCD-skärm.
Integrerad förvaring Förvaringsmöjligheterna under sätet har designats och utvecklats hand i hand med AXYS-plattformen. Den extra vikt packningen innebär placeras centralt och lågt på skotern och inkräktar minimalt på köregenskaperna. Lastväskans gjutna material ger en halvhård skyddande yta och passar i skoterns design.