SWITCHBACK
*Fordonet på bilderna kan visas i utförande och/eller med tillbehör som inte finns tillgängliga i Sverige.

SWITCHBACK

Pris från {$vehiclePrice} INKL MOMS
Smoothest Riding. Most Versatile.
AXYS® ChassieAXYS™ chassiet sätter föraren i centrum. Skotern svarar på minsta viktförflyttning som du gör, oavsett riktning. Förutom sedvanlig burkning i sidled kan du påverka skotern genom att lägga mer tyngd bak och få bättre fäste. Alternativt lägga tyngden fram för knivskarp styrning. Chassiet är en konstruktion med en pyramid av kolfiber.
Rider Balanced ControlNär vi utvecklade AXYS™ chassiet satte vi oss först ned och skrev ner några punkter som vi ville förbättra.
- Exaktare kurvtagning.
- Mer precis körbarhet under alla förhållanden.
- Bättre kontroll i både stora och små gropar.

Lösningen blev alltså att:
- Sätta föraren i rätt position på skotern.
- Centralisera fordonsmassan.
- Optimera geometrin i boggin.
Rider Balanced PositioningPå AXYS™ chassiet är föraren överlag framåtflyttad mot det tidigare PRO-R chassiet. Händerna är 11 cm, fötterna 4 cm och knäna är 11 cm längre fram på skotern. Sätet har också flyttats 11 cm framåt. I en neutral förarposition biter AXYS™ chassiet tag i snön och svänger lätt. Blir leden gropig fördelar du tyngden bakåt för att lyfta upp framändan. Samma sak om du svänger av leden och ger dig ut i lössnön.
PRO-XC boggiePRO-XC boggien har en progressiv bakfjädring med grym prestanda. Ger bra komfort på gropig led och RMK-egenskaper i lössnö. Komponenterna består av smitt aluminium för både styrka och viktminskning och du får en fjädringsväg på hela 34 cm. Stötdämpare monterade är Walker Evans Piggyback Needle med justerbar kompression.
Active Pitch Control™Du som har kört våra tidigare Switchback PRO-R modeller vet hur viktigt det är att justera fjädern efter din vikt och därigenom få den grymma PRO-R upplevelsen. På PRO-XC är fjädringspaketets geometri optimerat för att inte vara lika känslig för hur fjädern på stötdämparen är justerad.
Låg viktNär AXYS™ chassiet utvecklades höll ingenjörerna nere vikten på hela skotern. Detta utan att kompromissa på hållbarhet och styrka. 600 Switchback PRO-X väger bara 216 kg.
600 Cleanfire® H.O. MotorVätskekyld Cleanfire ® motor med semi-direktinsprutning på 600cc. Svarar direkt på gas och levererar acceleration på riktigt. Motorn kalibreras om automatiskt för temperatur och höjdförändringar. I AXYS chassiet har 600 motorn nya motorfästen, elektronisk oljepump och termostat med bypass. Dessa motorer ger imponerande bränsleekonomi i verkliga körsituationer. I AXYS chassiet har 600 motorn nya motorfästen, elektronisk oljepump och termostat med bypass. Dessa motorer ger imponerande bränsleekonomi i verkliga körsituationer.


HÖGEFFEKTIVT INSUG OCH AVGASSYSTEM

Hela motorpaketet andas bättre tack vare materialet i insugssystemet och ett avgassystem med högt flöde.
Elektronisk oljepumpDen elektroniska oljepumpen stjäl ingen effekt via någon mekanisk vinkelväxel och levererar olja mer exakt och säkrare vilket ökar driftsäkerhet och livslängd på motorn. Den ser även till att minska trögheten i gashandtaget och kräver ingen justering.
AXYS® Performance säteAXYS® Performance säte har en design som smalnar av i fronten för att ge större manövreringsförmåga.
- Sätet är lättare
- Har bättre ergonomi och stabilitet
- Överdraget har ett greppande material som hjälper till att hålla dig på plats.
Polaris Interactive DisplayYtterligare en branschledande innovation från Polaris
– den mest avancerade instrumenteringen någonsin på en snöskoter. Den högupplösta 4,3” LCD färgdisplayen ger föraren all tillgänglig information och funktioner såsom:
-Körinformation: Hastighet, varvtal, vägmätare, dubbla trippmätare, klocka samt dag/natt funktion.
-Fordonsinformation: Bränslenivå, kylvätsketemperatur, diagnosfunktion och serviceindikator.
- Bluetooth funktion: Möjlighet att kommunicera med förarens mobiltelefon och ger information om inkommande samtal, textmeddelanden, batterinivå i telefonen samt signalstyrka.
-GPS/kartfunktion: Kompass och GPS-funktion är standard. Latitud, longitud och höjd visas tillsammans med möjligheten att markera och spara vägpunkter och spår/leder.
-Stöldskydd: Möjlighet att via en kod låsa motorstyrboxen som förhindrar att någon kan köra iväg med skotern.
Vänster handkontrollErgonomiska knappar på kontrollerna till hand/tumvärmare, hel & halvljus, back, samt till display.
LED strålkastareSkotrar byggda på AXYS plattformen har branschens första LED strålkastare som standard. Branschens bästa belysning:
- 80% ljusare.
- Vithet på färgtemperaturen är 5000 Kelvin, vilket är mycket nära dagssljus.
- Förbättrad hållbarhet. LED-belysningen håller livslängden ut på skotern.
- Halvljuset är alltid på, även när helljuset är aktiverat. Det där lilla ögonblicket av mörker då du skiftar från halv till helljus eller vice versa är alltså borta.
VindavvisareHuven och vindrutans design ger ett betydande väderskydd för föraren. Sidopanelerna ökar skyddet ytterligare.
Integrerat förvaringsutrymmeIntegrerat uppvärmt förvaringsutrymme framför styret som matchar skoterns höga finish. Till AXYS modellerna finns ett stort urval av tillbehör som passar skoterns design.
Premium finishPremium passform och finish på huv och sidokåpor. Dolda skarvar mellan plastdetaljerna.
PRO-X Set-up- 44 mm Backcountrymatta.
- Walker Evans® Piggyback med justerbar kompression.
Walker Evans® Piggyback med justerbar kompressionWalker Evans® Piggyback med justerbar kompression.Piggyback- dämparen har en extern gasbehållare med skiljekolv och kompressionsjustering. Genom att enkelt vrida på "clicker-vredet" så reglerar man oljeflödet genom piggyback-behållaren vilket påverkar hårdheten på stötdämparen. Denna dämpare ger maximal prestanda under de tuffaste förhållanden till de mest krävande förarna.