SWITCHBACK
*Fordonet på bilderna kan visas i utförande och/eller med tillbehör som inte finns tillgängliga i Sverige.

SWITCHBACK

Pris från {$vehiclePrice} INKL MOMS
Smoothest Riding. Most Versatile.
AXYS® ChassieAXYS™ chassiet sätter föraren i centrum. Skotern svarar på minsta viktförflyttning som du gör, oavsett riktning. Förutom sedvanlig burkning i sidled kan du påverka skotern genom att lägga mer tyngd bak och få bättre fäste. Alternativt lägga tyngden fram för knivskarp styrning. Chassiet är en konstruktion med en pyramid av kolfiber.
Rider Balanced ControlNär vi utvecklade AXYS™ chassiet satte vi oss först ned och skrev ner några punkter som vi ville förbättra.
- Exaktare kurvtagning.
- Mer precis körbarhet under alla förhållanden.
- Bättre kontroll i både stora och små gropar.

Lösningen blev alltså att:
- Sätta föraren i rätt position på skotern.
- Centralisera fordonsmassan.
- Optimera geometrin i boggin.
Rider Balanced PositioningPå AXYS™ chassiet är föraren överlag framåtflyttad mot det tidigare PRO-R chassiet. Händerna är 11 cm, fötterna 4 cm och knäna är 11 cm längre fram på skotern. Sätet har också flyttats 11 cm framåt. I en neutral förarposition biter AXYS™ chassiet tag i snön och svänger lätt. Blir leden gropig fördelar du tyngden bakåt för att lyfta upp framändan. Samma sak om du svänger av leden och ger dig ut i lössnön.
PRO-XC boggiePRO-XC boggien har en progressiv bakfjädring med grym prestanda. Ger bra komfort på gropig led och RMK-egenskaper i lössnö. Komponenterna består av smitt aluminium för både styrka och viktminskning och du får en fjädringsväg på hela 34 cm. Stötdämpare monterade är Walker Evans Piggyback Needle med justerbar kompression.
Active Pitch Control™Du som har kört våra tidigare Switchback PRO-R modeller vet hur viktigt det är att justera fjädern efter din vikt och därigenom få den grymma PRO-R upplevelsen. På PRO-XC är fjädringspaketets geometri optimerat för att inte vara lika känslig för hur fjädern på stötdämparen är justerad.
Låg viktNär AXYS™ chassiet utvecklades höll ingenjörerna nere vikten på hela skotern. Detta utan att kompromissa på hållbarhet och styrka. 800 Switchback Adventure är mer än 13 kg lättare än tidigare chassie.
800 Cleanfire® H.O.Motorn är utvecklad i kombination med den AXYS plattformen. Ett helt koncept av maximal prestanda. High Output motorn sitter där den ska och hjälper till att optimera balansen i chassiet.

- Högeffektivt insug och avgassystem för bättre flöde.
- 3-stegs elektroniskt styrda avgasventiler för ökad effekt och gasrespons samt lägre bränsleförbrukning.
- Materialet i luftintagssystemet och förändrat monteringssystem i motorpaketet minskar både buller och sparar vikt.
- Elektronisk oljepump. Gör maskinen mer lättgasad då det inte går åt någon kraft för att reglera pumpen mekaniskt. Oljetillförseln blir säkrare och mer exakt och ökar driftsäkerheten.
- Räfflade kolvar för bättre smörjning och ökad livslängd.
- Termostat med bypass hjälper till att få upp arbetstemperaturen på motorn 40% snabbare.
- Lättare vevaxel som ger 25% mindre svängmassa för bättre gasrespons och acceleration. Det här är samma 800 H.O. motor som introducerades i 2015 RUSH och Switchback modeller som genomgått mer än 160 000 km av fälttester.
Elektronisk styrda avgasventiler i tre stegElektroniskt styrda avgasventiler i tre steg ger skarpare gasrespons, jämnare tomgång och förbättrad bränsleekonomi. Den aktiva återkopplingen för avgasventilläget ger mer exakt bränsleinställning i olika situationer. Avgasventilerna förbättrar också förbränningen vilket leder till ökad hållbarhet och längre livslängd på motorn.
Elektronisk oljepumpDen elektroniska oljepumpen stjäl ingen effekt via någon mekanisk vinkelväxel och levererar olja mer exakt och säkrare vilket ökar driftsäkerhet och livslängd på motorn. Den ser även till att minska trögheten i gashandtaget och kräver ingen justering.
Högeffektivt insug och avgassystemMotorpaketet andas bra tack vare det effektiva insugssystemet och ett avgassystem med högt flöde.
Vforce ReedventilerVforce reedventiler ger ökad prestanda, gasrespons och hållbarhet.
Lättvikts vevaxelDrygt ett kilo lättare vevaxel ger 25% mindre svängmassa för bättre gasrespons och bättre acceleration. Designad och utvecklad för ökad prestanda och hållbarhet. Samma vevaxel används även i Polaris racingmaskiner sedan säsongen 2013-14 som tydligt bevisar dess styrka och hållbarhet.
Räfflade KolvarRäfflade kolvar som är designade speciellt till den 800 H.O. Cleanfire motorn för att öka hållbarheten och livslängd på motorn.
Adventure Cargo SystemTa bara med vad du behöver. Är du ute på en långtur, inga problem! Montera sadelväskorna och ta med allt du behöver.
AXYS® Performance säteAXYS® Performance säte har en design som smalnar av i fronten för att ge större manövreringsförmåga.
- Sätet är lättare
- Har bättre ergonomi och stabilitet
- Överdraget har ett greppande material som hjälper till att hålla dig på plats.
Interaktiv Digital DisplayYtterligare en branschledande innovation från Polaris – den mest avancerade instrumenteringen någonsin på en snöskoter. Den högupplösta 4,3” LCD färgdisplayen ger föraren all tillgänglig information och funktioner... Läs mer
Vänster handkontrollErgonomiska knappar på kontrollerna till hand/tumvärmare, hel & halvljus, back, samt till display.
LED strålkastareSkotrar byggda på AXYS plattformen har branschens första LED strålkastare som standard. Branschens bästa belysning:
- 80% ljusare.
- Vithet på färgtemperaturen är 5000 Kelvin, vilket är mycket nära dagssljus.
- Förbättrad hållbarhet. LED-belysningen håller livslängden ut på skotern.
- Halvljuset är alltid på, även när helljuset är aktiverat. Det där lilla ögonblicket av mörker då du skiftar från halv till helljus eller vice versa är alltså borta.
VindavvisareHuven och vindrutans design ger ett betydande väderskydd för föraren. Sidopanelerna ökar skyddet ytterligare.
Integrerat förvaringsutrymmeIntegrerat uppvärmt förvaringsutrymme framför styret som matchar skoterns höga finish.
Premium finishPremium passform och finish på huv och sidokåpor. Dolda skarvar mellan plastdetaljerna.
ElstartInget är bekvämare än en skoter med elstart.
Extreme FrontbågeLätt frontbåge i aluminium ger extra skydd oavsett vart ditt äventyr för dig.
Walker Evans® Piggyback med justerbar kompressionWalker Evans® Piggyback med justerbar kompression.Piggyback- dämparen har en extern gasbehållare med skiljekolv och kompressionsjustering. Genom att enkelt vrida på "clicker-vredet" så reglerar man oljeflödet genom piggyback-behållaren vilket påverkar hårdheten på stötdämparen. Denna dämpare ger maximal prestanda under de tuffaste förhållanden till de mest krävande förarna.