SWITCHBACK
*Fordonet på bilderna kan visas i utförande och/eller med tillbehör som inte finns tillgängliga i Sverige.

Bygg din maskin

Smoothest Riding. Most Versatile.
AXYS® chassie Nya AXYS chassiet för 144 plattformen är lätt, starkt och placerar föraren i en välbalanserad position på skotern. Bättre kurvegenskaper och bekvämare när leden blir gropig men framförallt får du en roligare skoter att köra i lössnö.
Ny IGX 144 boggie Ny okopplad boggie för crossover och hybridmaskiner med optimerad geometri och 144” matta. Ger den ultimata blandningen av hållbarhet och styrka samt RMK-inspirerad körning och balans i lössnö.
PowderTrac™ Hybrid fotsteg Nya fotsteg med 56% öppen yta. Snön rensas effektivt bort och faller ner genom fotstegen istället för att packas uppe på. Fotstegen är bredare och har flackare lutning framtill för att vara bekväm vid sittande körning och ge bättre kontroll när du står upp.
Låg vikt 800 Switchback Assault med 144 plattformen väger in på endast 218 kg torrvikt. En vikt som är industriledande för 50/50 crossovermaskiner.
800 Cleanfire® H.O. Motorn är utvecklad i kombination med den AXYS plattformen. Ett helt koncept av maximal prestanda. High Output motorn sitter där den ska och hjälper till att optimera balansen i chassiet.
Elektronisk styrda avgasventiler i tre steg Elektroniskt styrda avgasventiler i tre steg ger skarpare gasrespons, jämnare tomgång och förbättrad bränsleekonomi. Den aktiva återkopplingen för avgasventilläget ger mer exakt bränsleinställning i olika situationer. Avgasventilerna förbättrar också förbränningen vilket leder till ökad hållbarhet och längre livslängd på motorn.
Elektronisk oljepump Den elektroniska oljepumpen stjäl ingen effekt via någon mekanisk vinkelväxel och levererar olja mer exakt och säkrare vilket ökar driftsäkerhet och livslängd på motorn. Den ser även till att minska trögheten i gashandtaget och kräver ingen justering.
Högeffektivt insug och avgassystem Motorpaketet andas bra tack vare det effektiva insugssystemet och ett avgassystem med högt flöde.
Vforce Reedventiler Vforce reedventiler ger ökad prestanda, gasrespons och hållbarhet.
Lättvikts vevaxel Drygt ett kilo lättare vevaxel ger 25% mindre svängmassa för bättre gasrespons och bättre acceleration. Designad och utvecklad för ökad prestanda och hållbarhet. Samma vevaxel används även i Polaris racingmaskiner sedan säsongen 2013-14 som tydligt bevisar dess styrka och hållbarhet.
Räfflade Kolvar Räfflade kolvar som är designade speciellt till den 800 H.O. Cleanfire motorn för att öka hållbarheten och livslängd på motorn.
AXYS® Performance säte AXYS® Performance säte har en design som smalnar av i fronten för att ge större manövreringsförmåga.
- Sätet är lättare
- Har bättre ergonomi och stabilitet
- Överdraget har ett greppande material som hjälper till att hålla dig på plats.
NYHET Polaris MessageCenter instrumentering Ny instrumentering med 4.3” stor LCD-skärm.
Vänster handkontroll Ergonomiska knappar på kontrollerna till hand/tumvärmare, hel & halvljus, back, samt till display.
LED strålkastare Skotrar byggda på AXYS plattformen har branschens första LED strålkastare som standard. Branschens bästa belysning:
- 80% ljusare.
- Vithet på färgtemperaturen är 5000 Kelvin, vilket är mycket nära dagssljus.
- Förbättrad hållbarhet. LED-belysningen håller livslängden ut på skotern.
- Halvljuset är alltid på, även när helljuset är aktiverat. Det där lilla ögonblicket av mörker då du skiftar från halv till helljus eller vice versa är alltså borta.
Vindavvisare Huven och vindrutans design ger ett betydande väderskydd för föraren. Sidopanelerna ökar skyddet ytterligare.
Integrerat förvaringsutrymme Integrerat uppvärmt förvaringsutrymme framför styret som matchar skoterns höga finish.
Premium finish Premium passform och finish på huv och sidokåpor. Dolda skarvar mellan plastdetaljerna.
Series 4 matta med 51mm kammar Lössnömatta med höga och tunna kammar som även fungerar bra på hårdpackad snö.
Walker Evans® Piggyback med justerbar kompression Walker Evans® Piggyback med justerbar kompression.Piggyback- dämparen har en extern gasbehållare med skiljekolv och kompressionsjustering. Genom att enkelt vrida på "clicker-vredet" så reglerar man oljeflödet genom piggyback-behållaren vilket påverkar hårdheten på stötdämparen. Denna dämpare ger maximal prestanda under de tuffaste förhållanden till de mest krävande förarna.
ProTaper® styre ProTaper styret i aluminium med integrerade hooks, anpassat för körning i puder och aggressiv kurvtagning.
GRIPPER-skidor Utformad för lössnö men har även mycket bra ledegenskaper. Breda med djup köl och avsmalnande bakdel gör att de flyter bra i snön och är otroligt lättsvängda.