850 PRO-RMK 163 3
*Fordonet på bilderna kan visas i utförande och/eller med tillbehör som inte finns tillgängliga i Sverige.

FÄRG

White
850 RMK 163

Egenskaper

HELT NYUTVECKLAD POLARIS® 850 PATRIOT™ MOTOR

- Polaris® mest kraftfulla snöskotermotor någonsin.
- Byggd på 25 års erfarenhet och utveckling av de legendariska Liberty® motorerna.
- Sätter en ny nivå för hållbarhet, acceleration och motorkaraktär.
- Branschledande vikt-/effektförhållande och oöverträffad gasrespons.

AXYS® RMK Chassie

AXYS RMK® har ett patenterat högre chassie som ökar markfrigång och flytet för att hålla dig ovanpå snön. Chassiet är byggt för friåkning i fjällen och gör skrååkning lättare, snabbare och gör klättringen enklare med mer ”pop” som lyfter upp ur snön snabbare. Pyramiden i aluminium. Högre spindlar ger ökad markfrigång och ger mindre motstånd i snön.

AXYS 850 RMK Boggi - Ny design och lättare (2019)

AXYS 850 RMK boggin får till 2019 en mängd uppdateringar så som en ny 0,2 kg lättare axel för främre nedre stötdämparfästet och en helt ny patentsökt design på boggins slides (XT Hyfax) som ger lägre vikt med bibehållen livslängd. 

Helt nya SLS-stötdämparfjädrar, tillverkade i stål med en patent– och upphovsrättsskyddad teknik som gör dem lätta men ändå starka, lättare än titanfjädrar. Dessa fjädrar minskar vikten med 1,35 kg jämfört med tidigare RMK® fjädrar och ger föraren en förstärkt känsla av smidighet och hanterbarhet.

Elektroniskt styrda avgasventiler i tre steg

Elektroniskt styrda avgasventiler i tre steg ger skarpa gasrespons, jämn tomgång och bra bränsleekonomi. Den aktiva återkopplingen för avgasventilläget ger mer exakt bränsleinställning i olika situationer. Avgasventilerna förbättrar också förbränningen vilket leder till ökad hållbarhet och längre livslängd på motorn.

Elektronisk oljepump

Den elektroniska oljepumpen stjäl ingen effekt via någon mekanisk vinkelväxel och levererar olja mer exakt och säkrare vilket ökar driftsäkerhet och livslängd på motorn. Den ser även till att minska trögheten i gashandtaget och kräver ingen justering.

Polaris® Series 7 matta

 Matta med 76 mm kamhöjd som passar perfekt för lössnöåkning och mattan är designad för både djup orörd snö likväl som hårdare packad snö. Polaris snöskotrar med 3” mattan har kedjehus med anpassad utväxling. Den har också en anpassad stänklapp.

Walker Evans® Piggyback med justerbar kompression

Piggyback-dämparen har en extern gasbehållare med skiljekolv och kompressionsjustering. Genom att enkelt vrida på “clicker-vredet” så reglerar man oljeflödet genom piggyback-behållaren vilket påverkar hårdheten på stötdämparen. Denna dämpare ger maximal prestanda under de tuffaste förhållanden till de mest krävande förarna.

Legendarisk RMK-balans

Det patenterade AXYS-chassiet levererar den välkända RMK-känslan. Vår nya RMK ger dig ökad kontroll och en mer balanserad upplevelse.

AXYS design

AXYS™ PRO-RMK® har kompakta och slimmade sidokåpor som bidrar till att ge skotern bästa möjliga lutningsvinkel mot snön som lättare låter dig hålla din linje i de brantaste backarna.

Låg vikt - 193 kg

Polaris har de lättaste lössnöskotrarna i branchen och väger in på 193 kg. Polaris använder programvaror som optimerar och analyserar snöskoterns system och komponenter vilket ger oss möjlighet att designa lätta, men också hållbara maskiner.

HELT NY AXYS® RMK® React Framfjädring

Den helt nyutvecklade AXYS® RMK® React framfjädringen erbjuder föraren en mycket exakt styrning och lätthanterlighet i djup och lös snö. Att köra på skrå blir enkelt och förutsägbart samt sker utan större ansträngning.

Den nya framfjädringen har:

- Helt ny geometri med justerbar spårvidd på 36-38 tum.

- En krängningshämmare designad med fokus på förutsägbara köregenskaper.

- Helt nya A-armar och styrspindlar i smidd aluminium, designade för den nya React framfjädringen, som är optimerade för maximal styrka och hållbarhet.

PowderTrac™ XT Fotsteg - NYTT för MY19!

De helt nya lättvikts PowderTrac™ XT fotstegen har utvecklats för extremkörning och har en geometri som förenklar skråkörning samt körning i djup lössnö. Den nya designen har en ergonomi som bibehåller användbar yta på fotsteget och bra fäste längs hela fotsteget.

PRO-Lite säte

maLössnöskotrar kräver en annan sätesdesign och det är vad Polaris levererar. Sätet är kortare och förbättrar möjligheten att blixtsnabbt flytta kroppen från ena sidan till den andra.

LED-strålkastare

Skotrar byggda på AXYS plattformen har branschens första LED strålkastare som standard. Branschens bästa belysning:

- 80% ljusare än glödlampor. 

- Vithet på färgtemperaturen är 5000 Kelvin, vilket är mycket nära dagssljus. 

- Förbättrad hållbarhet. LED-belysningen håller livslängden ut på skotern.

- Halvljuset är alltid på, även när helljuset är aktiverat. Det där lilla ögonblicket av mörker då du skiftar från halv till helljus eller vice versa är alltså borta.

Burkrem

Burkremmens design är mer ergonomisk och lägre för att förhindra att föraren slår i den vid körning i brant terräng. Burkremmen är tillverkad i ett slitstarkt polyuretanmaterial.

Polaris Message Center

Överskådligt instrument. Ger information om hastighet, varvtal, timräknare, motortemp och trippmätare. Du kan logga upp till 3 minuters körning för senare analys.

Integrerad förvaring

Förvaringsmöjligheterna under sätet har designats och utvecklats hand i hand med AXYS-plattformen. Den extra vikt packningen innebär placeras centralt och lågt på skotern och inkräktar minimalt på köregenskaperna. Lastväskans gjutna material ger en halvhård skyddande yta och passar i skoterns design.

Fakta

Dimensioner
Torrvikt, kg (Med elstart +8 kg) 193
Längd, mm 3414
Bredd, mm 1181
Höjd, mm 1247
Antal personer 1
Spårvidd, cm 91.4 - 93.9 - 96.5
Bensintank volym, ltr 43.5
Motor & Drivlina
Motortyp / Kylning Vätskekyld
Cylindrar (antal) / Volym (cc) 2 - 840
Borrning x slaglängd, mm 85 x 74
Tändning Patriot 3DS
Avgassystem Single, 3 Stage VES w/ Smart Actuator
Bränslesystem Cleanfire® Injektion
Skivbroms AXYS™ RMK® LWT
Drivsystem Kedjehus
Variator P-85 / TEAM® LWT
Fjädring
Framvagn AXYS® RMK® Justerbar
Fjädringsväg fram, mm 229
Stötdämpare fram Walker Evans® Piggyback (justerbar)
Skidor GRIPPER
Boggie AXYS® RMK®
Fjädringsväg bak, mm 406
Främre boggistötdämpare Walker Evans® Impact-Extruded Monotube
Bakre boggistötdämpare Walker Evans® Piggyback (justerbar)
Matta bredd/längd/höjd, mm 381 x 3937 x 76 Series 7
Egenskaper
Styre / Styrehooks Låg ProTaper® / Standard
Elstart Tillbehör
Back PERC®
Hastighetsmätare Digital
Säkerhetssystem Standard
Bränslemätare Mekanisk
12v uttag Tillbehör
Hand- och tumvärmare Standard (justerbar)
Uppvärmda passagerarhandtag -
Backspeglar Tillbehör
Säte / Ryggstöd PRO-LITE / -
Lastrack / Dragkrok - / -
Ruta AXYS® Låg, Svart
Färg Lime Squeeze

Hitta din återförsäljare