RMK
*Fordonet på bilderna kan visas i utförande och/eller med tillbehör som inte finns tillgängliga i Sverige.

Bygg din maskin

Lightest. Strongest. Most Flickable.
AXYS® RMK Chassie AXYS® RMK® har ett patenterat högre chassie som ökar markfrigång och flytet för att hålla dig ovanpå snön. Chassiet är byggt för friåkning i fjällen och gör skrååkning lättare, snabbare och gör klättringen enklare med mer ”pop” som lyfter upp ur snön snabbare. Pyramiden i kolfiber ger minskad vikt utan att kompromissa på styrka. Högre spindlar ger ökad markfrigång och ger mindre motstånd i snön.
Boggie Den lätta och solida designen av boggieskenorna har optimerad geometri som gör det enklare att följa din tänkta linje och hålla balansen vid skråkörning. Fjädringen levererar kraften direkt ner i snön. Vid lössnökörning upptäcker du som förare en ökad viktförskjutning samtidigt som den gynnsamma attackvinkeln bibehålls, vilket hjälper till att lyfta upp maskinen på snön och ge bättre driv framåt. Vid körning på led kommer du som förare att upptäcka en mer följsam och komfortabel åktur.
800 Cleanfire® Motor H.O. Motorn är utvecklad i kombination med AXYS plattformen. Ett helt koncept av maximal prestanda. High Output motorn sitter där den ska och hjälper till att optimera balansen i chassiet...Läs mer.
Elektroniskt styrda avgasventiler i tre steg Elektroniskt styrda avgasventiler i tre steg ger skarpare gasrespons, jämnare tomgång och förbättrad bränsleekonomi. Den aktiva återkopplingen för avgasventilläget ger mer exakt bränsleinställning i olika situationer. Avgasventilerna förbättrar också förbränningen vilket leder till ökad hållbarhet och längre livslängd på motorn.
Elektronisk oljepump Den elektroniska oljepumpen stjäl ingen effekt via någon mekanisk vinkelväxel och levererar olja mer exakt och säkrare vilket ökar driftsäkerhet och livslängd på motorn. Den ser även till att minska trögheten i gashandtaget och kräver ingen justering.
Högeffektivt insug och avgassystem Motorpaketet andas bra tack vare det effektiva insugssystemet och ett avgassystem med högt flöde.
Vforce Reedventiler Vforce reedventiler ger ökad prestanda, gasrespons och hållbarhet.
Lättvikts vevaxel Drygt ett kilo lättare vevaxel ger 25% mindre svängmassa för bättre gasrespons och bättre acceleration. Designad och utvecklad för ökad prestanda och hållbarhet. Samma vevaxel används även i Polaris racingmaskiner sedan säsongen 2013-14 som tydligt bevisar dess styrka och hållbarhet.
Räfflade Kolvar Räfflade kolvar som är designade speciellt till den 800 H.O. Cleanfire motorn för att öka hållbarheten och livslängd på motorn.
Polaris® Series 7 matta Matta med 76 mm kamhöjd som passar perfekt för lössnöåkning och mattan är designad för både djup orörd snö likväl som hårdare packad snö. Polaris snöskotrar med 3” mattan har kedjehus med anpassad utväxling. Den har också en anpassad stänklapp.
Walker Evans® Piggyback med justerbar kompression Piggyback-dämparen har en extern gasbehållare med skiljekolv och kompressionsjustering. Genom att enkelt vrida på “clicker-vredet” så reglerar man oljeflödet genom piggyback-behållaren vilket påverkar hårdheten på stötdämparen. Denna dämpare ger maximal prestanda under de tuffaste förhållanden till de mest krävande förarna.
Legendarisk RMK-balans Det patenterade AXYS-chassiet levererar den välkända RMK-känslan. Vår nya RMK ger dig ökad kontroll och en mer balanserad upplevelse.
AXYS design AXYS™ PRO-RMK® har kompakta och slimmade sidokåpor som bidrar till att ge skotern bästa möjliga lutningsvinkel mot snön som lättare låter dig hålla din linje i de brantaste backarna.
Låg vikt - 193 kg Polaris har de lättaste lössnöskotrarna i branchen och nya 800 PRO-RMK 163 AXYS väger in på 193 kg. Polaris använder programvaror som optimerar och analyserar snöskoterns system och komponenter vilket ger oss möjlighet att designa lätta, men också hållbara maskiner.
A-Armar i smidd aluminium Lättare och samtidigt ger de en optimal styrka. Denna konstruktion har använts i bilindustrin i många år.
PowderTrac™ fotsteg Utvecklad för maximal snörensning och styrka. Frästa ur ett stycke formpressat aluminium med över 50% öppen yta. Mer öppen yta på bakre delen av fotstegen för att minimera risken att snö byggs upp.
PRO-Lite säte Lössnöskotrar kräver en annan sätesdesign och det är vad Polaris levererar. Sätet är kortare och förbättrar möjligheten att blixtsnabbt flytta kroppen från ena sidan till den andra.
LED strålkastare Skotrar byggda på AXYS plattformen har branschens första LED strålkastare som standard. Branschens bästa belysning:
- 80% ljusare.
- Vithet på färgtemperaturen är 5000 Kelvin, vilket är mycket nära dagssljus.
- Förbättrad hållbarhet. LED-belysningen håller livslängden ut på skotern.
- Halvljuset är alltid på, även när helljuset är aktiverat. Det där lilla ögonblicket av mörker då du skiftar från halv till helljus eller vice versa är alltså borta.
Burkrem Burkremmens design är mer ergonomisk och lägre för att förhindra att föraren slår i den vid körning i brant terräng. Burkremmen är tillverkad i ett slitstarkt polyuretanmaterial.
Polaris Digital Display Överskådligt instrument. Ger information om hastighet, varvtal, timräknare, motortemp och trippmätare. Du kan logga upp till 3 minuters körning för senare analys.
Integrerad förvaring Förvaringsmöjligheterna under sätet har designats och utvecklats hand i hand med AXYS-plattformen. Den extra vikt packningen innebär placeras centralt och lågt på skotern och inkräktar minimalt på köregenskaperna. Lastväskans gjutna material ger en halvhård skyddande yta och passar i skoterns design.